Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Fleur v. Helmwald

 

Virallinen nimi Fleur v. Helmwald Kutsumanimi Fleur
Rotu, sukupuoli Hannoverinhevonen, tamma Syntynyt 02.10.2017, Saksa
Väri, säkäkorkeus Musta, 168 cm Rekisterinumero VH17-011-0318
Omistaja Sonja VRL-11911 Kasvattaja Gestüt Helmwald
Painotus Esteratsastus Koulutustaso ko. HeA, re. 150 cm
Ikääntyminen 3-vuotias 02.11.2017 / 4-vuotias 02.12.2017 / 8-vuotias 02.04.2018
Meriitit KTK-II (71 p.)

Olin kiireinen eikä pitänyt ostaa uusia hevosia, mutten yksinkertaisesti voinut ohittaa Fleurin myynti-ilmoitusta. Uusi, tuntematon suku ja kuvankaunis pikimusta tamma veivät sydämeni mennessään. Vaikka tamma livenä osoittautuikin myöhemmin vähän vähemmän sydämelliseksi ja herttaiseksi, olen silti rakastanut jokaista hetkeä tämän taitavan tamman matkassa.

Fleur on perinyt isältään rauhattoman luonteen ja keppostelijan taidot. Tamma ei pahemmin jaksa pysyä paikallaan, vaan haluaa koko ajan olla kaikkialla, kaikkien kanssa ja kaikkea tekemässä. Sitten kun rasittavasti hyörivää ja pyörivää tammaa rupeaa komentamaan ruotuun, se kiukustuu ja alkaa polkemaan jalkaa kuin mikäkin pahainen kakara. Iholle Fleur ei tule ikinä, vaikka se mököttäessään osaakin näyttää todella häijyltä. Hyväntuulisena pysyessään Fleur on oikein mukava käsiteltävä, mitä sillä nyt on hieman inhottava huumorintaju. Tamman mielestä täyttä vauhtia pelloille kiitäminen inisevä taluttaja perässään ja tarhasta ulos rynniminen ovat oikein viihdyttäviä ajanviettotapoja, eikä Fleur turhaan viitsi myöskään säästellä minkäänlaisia tarvikkeita. Kaikki loimet, ämpärit, riimut ja raipat täytyy aina laittaa säpäleiksi heti, kun sellaisen eteen saa.

Ratsastaessa Fleur osaa olla todella hieno, jahka sen saa motivoitua oikein. Ilmaiseksi tamma ei anna mitään, varsinkaan kouluradoilla. Fleur voi huonompina päivinään olla todella tahmea ja joskus napakka komentaminen ei auta, vaan päinvastoin aiheuttaa taas kiukkukohtauksen, josta seuraa jumittamista, peruuttamista ja potkimista. Yleensä Fleur on kuitenkin todella mukava, sillä se kulkee omalla moottorilla eteenpäin ja keskittyy ratsastajaansa. Esteitä havaitessaan tamma laittaa ihan uuden vaihteen silmään ja tällöin pidätteitä on turha säästellä, muuten mennään niin kovaa, että saattaa itse hyppääminen välissä unohtua. Kun jarrut saa asennettua oikein, Fleur hyppää aivan törkeän hyvin ja vaikka kerrostalon yli. Työvaihteella Fleur on täydellinen, mitä nyt täytyy olla hereillä ilopukkien ja muiden riemun tunteen aiheuttamien pyrähdysten varalta.

Sukutaulu

i. Feuerland
hann, 172 cm, m
ii. Trumbauer evm
hann, 169 cm, m
iii. Tanzer II evm
iie. Philomena evm
ie. Feuertanz II evm
hann, 170 cm, trn
iei. Festnahme evm
iee. Feuertanz evm
e. Bloemendaal Kalihi
hann, 163 cm, rn, NL
ei. Kristopher evm
hann, 168 cm, m
eii. Kent evm
eie. Anderwijk Omaha evm
ee. Bloemendaal Noña evm
kwpn, 160 cm, prt, NL
eei. Niño del Vaillant evm
eee. Bloemendaal Recki evm
    
   
  ii. Trumbauer on upea, monipuolinen hannoverori, joka kiersi vaativia luokkia niin kenttä- kuin estekilpailuissakin. Ori menestyi hyvin ratsastuskilpailuiden lisäksi myös näyttelyissä upean ja lihaksikkaan rakenteensa ansiosta. Luonteeltaan Trumbauer oli tyyni ja rauhallinen, erityisen helppo käsitellä. Kokonaan musta ori oli 169 cm korkea ja sai kaksi jälkeläistä, joista toinen on menestynyt jopa 160cm luokissa.

ie. Feuertanz II on ylvään näköinen hannovertamma, jonka näyttävä tyyli hypätä esteet jäi monen mieleen. Suuri, 170cm korkea tamma on väriltään tummanruunikko ja rakenteeltaan, pärjäsi hyvin myös näyttelykehissä, joista osoituksena kantakirjaus KTK-I palkinnolla. Feuertanz oli erittäin kysytty tamma jalostukseen, mutta sillä ehdittiin kilpailu-uran päätyttyä teettää ainoastaan kaksi varsaa, ennen kuin tamma kuoli pahaan suolisolmuun.

ei. Kristopher oli upea, monipuolinen hannoverori, joka kiersi vaativia luokkia niin kenttä- kuin estekilpailuissakin. Ori menestyi hyvin ratsastuskilpailuiden lisäksi myös näyttelyissä upean ja lihaksikkaan rakenteensa ansiosta. Luonteeltaan Kristopher oli tyyni ja rauhallinen, erityisen helppo käsitellä. Kokonaan musta ori oli 169 cm korkea ja sai kaksi jälkeläistä, joista toinen on menestynyt jopa 160-tason luokissa.

ee. Bloemendaal Noña oli säikky tamma joka ei luonteellaan juuri hurmannut, ainakaan käsittelijöitään. Vaikka sillä olisi ollut valtavasti potentiaalia korkeisiinkin esteluokkiin, jäi tamman kisaura lyhyeksi, sillä se stressasi ja hermostui kilpailutilanteissa. sen sijaan tammaa käytettiin runsaasti siitokseen, ja se periytti jälkeläisilleen niin upeaa rakennettaan kuin loistavaa hyppykapasiteettiaankin.

iii. Tanzer II on korkeiden luokkien esteratsu, joka kiersi kilpailuja niin Saksassa kuin muuallakin Keski-Euroopassa. Näyttävä ja massiivinen ori vetää helposti katseita puoleensa myös kauniin mustanruunikon värinsä vuoksi. Korkeudeltaan Tanzer on 169cm ja sillä on jokaisessa jalassa korkeat sukat ja päässä leveä läsi, joiden ansiosta se erottui herkästi massasta. Tanzer sai useita kymmeniä jälkeläisiä, joista monet olivat insänsä kaltaisesti menestyksekkäitä kilpahevosia.

iie. Philomena oli säikky tamma joka ei luonteellaan juuri hurmannut, ainakaan käsittelijöitään. Tamma oli kuitenkin korvasi hankalaa luonnettaan hyvällä ratsastettavuudella. Vaikka sillä olisi ollut valtavasti potentiaalia korkeisiinkin esteluokkiin, jäi tamman kisaura lyhyeksi, sillä se stressasi ja hermostui kilpailutilanteissa. Sen sijaan tätä mustanruunikkoa tammaa käytettiin runsaasti siitokseen, ja se periytti jälkeläisilleen niin upeaa rakennettaan kuin loistavaa hyppykapasiteettiaankin.

iei. Festnahme oli innokas ja esiintymishaluinen ori, joka jäi varmasti jollain tavalla jokaisen mieleen. Jos ei häikäisevillä kisasuorituksillaan, niin ainakin komealla esiintymisellään ja temperamenttisellä luonteellaan. Suurikokoinen musta ori oli haluttua tavaraa myös jalostuksessa, ja saikin huikeat kahdeksankymmentä jälkeläistä. Näistä moni pärjäsi myös kilparadoilla ja on jatkanut tätä komeaa sukulinjaa monen sukupolven verran.

iee. Feuertanz oli upea ilmestys, joka kiersi näyttelykehiä valtavalla menestyksellä. Ratsastuskilpailuissa ei tammaa juurikaan nähty, vaikka potentiaalia olisikin ollut. Tamman kanssa keskityttiin lähinnä jalostukseen, ja se saikin periyttää upeaa rakennettaan melkein kymmenelle varsalle. Väriltään musta Feuertanz jätti maailmaan monta menestynyttä jälkeläistä, ja sitä pidettiin yhtenä hannoverjalostuksen kulmakivistä.

eii. Kent oli korkeiden luokkien esteratsu, joka kiersi kilpailuja niin Suomessa kuin Ruotsinkin puolella. Näyttävä ja massiivinen ori vetää helposti katseita puoleensa myös kauniin ruunikon värinsä vuoksi. Korkeudeltaan Kent on 169cm ja sillä on jokaisessa jalassa korkeat sukat ja päässä leveä läsi, joiden ansiosta se erottui herkästi massasta.

eie. Anderwijk Omaha oli upea ilmestys, joka kiersi näyttelykehiä valtavalla menestyksellä. Ratsastuskilpailuissa ei tammaa juurikaan nähty, vaikka potentiaalia olisikin ollut. Tamman kanssa keskityttiin lähinnä jalostukseen, ja se saikin periyttää upeaa rakennettaan melkein kymmenelle varsalle.

eei. Niño del Vaillant oli menestyksekkäästi esteratsastuksessa kilpaillut hannover. Väriltään rautias ori oli luonteeltaan rauhallinen ja nöyrä, ja sen kanssa oli helppo toimia. Ori periytti rauhallista luonnettaan myös kymmenille jälkeläisilleen, joista suuri osa on menestynyt este- ja kenttäratsastuksessa.

eee. Bloemendaal Recki oli tavallista pienikokoisempi hannover, joka menestyi esteratsastuksessa pienestä koostaan huolimatta. Ominaista sille oli ketterät ja nopeat liikkeet, sekä näppärä hyppytekniikka. Tamma sai ainoastaan yhden jälkeläisen, sillä se menehtyi onnettomuudessa juuri kilpailu-uransa huipulla.

© sonya

Jälkeläiset

Syntynyt Varsa Isä
00.00.0000 rotu-o./t. Nimi Nimi

 Kilpailukalenteri

Näyttelyt
31.12.2017 - NJ - Haavelaakso - hevostammat - 5/12 - irtoSERT
ERJ: 0 sijoitusta
Päivämäärä Jaos Järjestäjä Luokka Tulos
00.00.0000 ERJ Paikka 000 cm 0/00

Päiväkirja

00.00.0000 Tapahtuma, kirjoittanut
Teksti tulee tähän.

00.00.0000 Tapahtuma, kirjoittanut
Teksti tulee tähän.

00.00.0000 Tapahtuma, kirjoittanut
Teksti tulee tähän.

00.00.0000 Tapahtuma, kirjoittanut
Teksti tulee tähän.

Kuvat © Cherie, CC BY-NC 2.0 ~ Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM-game horse

©2018 Royal Gear ♔ - suntuubi.com