Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittely

Alankomaiden, toiselta nimeltään Hollannin, pääkaupungista Amsterdamista on matkaa 100 km itäiseen provinssiin, Gelderlandiin. Gelderlandin pääkaupungista, Arnhemista, on vielä matkattava jonkin verran. Kaupunkimaiseman vaihtuessa metsiin, puutarhoihin ja peltoihin aletaan olemaan aika lähellä. Matkaa sävyttävät joet, metsät ja kukkaniityt, eikä sää ikinä ole kovinkaan hirvittävä. Lopulta päätieltä kääntyy sivutie jyrkästi peltojen keskelle. Leveä tie aukenee lehtipuiden varjostamana eteen ja ajamalla sisään rautaportista pääsee Royal Gearin hehtaareille.

Loputtomalta tuntuvaa pihatietä reunustavat upeassa väriloistossa riemuitsevat puutarhat. Puolen kilometrin etenemisen jälkeen oikealla häämöttää kaunis, valkea talo - voisi sitä melkein kartanoksikin kutsua. Pihanurmikot ovat naurettavan sileiksi leikatut ja lasi-ikkunat viimeisilleen kiillotettu. Jos hidastaa vauhtiaan katsellessaan maisemia, saattaa huomata kartano-talon asfaltoidun pihan reunalla koristeellisen postilaatikon, jossa lukee koukeroisen kirjaimin "Royal Gear Stables - Sonja Brouwer".

      

Muutamia kymmeniä metrejä kartanon jälkeen tie vaihtuu asfaltilta sileälle hiekalle, eikä tietä reunusta enää siloitellut puutarhat. Puut kasvavat siistissä rivissä molemmin puolin ja niiden takana aukeavat suuret laitumet - on hyvin mahdollista, että näkee jossain aitojen takana hevosten liikehdintää. Reilun kilometrin matkan jälkeen edessä aukeaa jälleen asfaltoitu tienpätkä, joka päättyy hetkessä parkkipaikalle. Parkkipaikan takaa löytyy viimein Royal Gearin talli. Tallirakennus on t-kirjaimen muotoinen - toinen puoli on oreille ja toinen tammoille. Rakennuksen keskiosasta löytyy rehuvarasto, pesupaikka ja satulahuone. Keskirakennuksen yläkerrassa on toimisto ja oleskeluhuone.

Tallin takana aukeaa suuri keskipiha, jolla on siististi organisoituna tallielämän tärkeitä tuotteita, kuten harjauspuomeja, vesipisteitä letkuineen ja muutamia kuljetustrailereita. Keskipihalle pääsee tallia läpäisemättä leveitä hiekkateitä pitkin, jotka tulevat etupihan parkkipaikalta tallirakennuksen molempia sivuja pitkin. Hiekkatiet jatkuvat keskipihan ohi kenttiä ja maneesia kohti. Hevosten tarhat sijaitsevat näiden hiekkateiden vierellä, joten orit ja tammat saavat elää tallipihan omilla puolillaan kaikessa rauhassa.

Keskipihan oikealla puolella sijaitsee kouluratsastuskenttä, jolla ei ole ollenkaan korkeita aitoja. Se on 20x60 kokoluokkaa ja kaikki kouluratsastusradan kirjaimet on merkitty sen sivuille. Hiekkaan on sekoitettu geopat-ainesta, joten pohja on erinomaisen joustava. Maneesi sijaitsee keskipihasta nähtynä vasemmalla. Maneesin ratsastusalue on 25x64 kokoinen, mutta maneesi on kokonaisuudessa suurempi, kun mukaan luoteen tilava katsomo. Maneesissa on kouluratsastusradan kirjaimet, peilit, hyvä valaistus ja geopat-pohja. Maneesissa on mekaaninen ovi, joka aukeaa ketjusta vetämällä. Maneesin ohitse kulkee tie, joka vie suurelle areenakentälle. Areena on kahden kentän kokoinen, joten se onkin usein käytössä kahdessa osassa. Kentän toisella puoliskolla on aina esteitä valmiina hyppäämistä varten.

      

Royal Gearille kuuluu monta hehtaaria, joten myöskään maastot eivät pääse heti loppumaan kesken. Tallialueelta lähtee monesta kohdasta teitä pelloille, niityille ja metsiin. Lähellä tallia sijaitsee maastolenkki, jonka varrelle on rakennettu pieniä maastoesteitä. Ulkoilu mahdollisuuksia löytyy joka lähtöön. Pelloilla ja niityillä saa laukkailla niin paljon kuin jaksaa ja rohkeimmat voivat sukeltaa myös umpimetsikköön. Metsien keskeltä löytyy aukioita ja lampia, mutta maastoilu onnistuu myös selkeillä hiekkateillä. Teillä harvoin törmää autoilijoihin, jos pysyy Royal Gearin mailla - onhan tila yksityisaluetta, eikä siitä ole unohdettu muistuttaa kylteillä. Alankomaiden ilmasto on lauhkea, eikä talvisinkaan ole kovin kylmää. Lunta tulee useimmiten jonkin verran, mutta joskus vesistöt jäävät kokonaan jäätymättä ja maa säilyy paljaana. Toisinaan saattaa sataa rankasti, mikä voi aiheuttaa runsaasti jokien ja lampien tulvimista, mutta yleisesti ottaen Alankomaissa on hyvin aurinkoinen sää.

      

 

Henkilökunta

Sonja Brouwer: talliyrittäjä ja kilparatsastaja
Tallin omistaja syntyi Suomessa ja on harrastanut ratsastusta kuusivuotiaasta lähtien. 16-vuotiaana hän päätyi Saksaan kouluttautumaan hevosalan ammattilaiseksi korkealuokkaiseen kilpatalliin. 20-vuotiaana nainen laittoi virallisesti tikkunsa ristiin kasvatuksessa ja perusti siittolan Tanskaan. Muutaman vuoden jälkeen toiminta siirtyi Alankomaihin Sonjan periessä isänsä hollantilaissuvun ratsutilan. Positiivinen ja päättäväinen nainen kätkee ystävällisen hymynsä ja hieman hajamielisen käytöksensä taakse määrätietoisen ja osaavan ammattilaisen. Sonjalle tärkeintä on hevosten hyvinvointi. Nainen uskoo tämän olevan avain myöskin menestyksen tielle.
Emily Fletcher: ratsuttaja ja kilparatsastaja
Lontoossa varttunut Emily saattaa vaikuttaa turhan pinnalliselta ja muotitietoiselta ollakseen ammattilaisratsuttaja, mutta todellisuudessa nainen on erittäin kyvykäs ratsastaja. Naista harvoin näkee likaisemmissa tallitöissä, mutta hän hyvittää sen hienosti pitämällä erinomaista huolta hevosista niin selästä käsin kuin maan tasalta. Emily on melko tulinen ja jääräpäinen luonne, mutta ensivaikutelmaltaan kiukkuinen nainen on oikeasti todella ystävällinen. Vaikka ihmisten kanssa hän saattaa olla äkkipikainen, on Emilyllä silti uskomattomat hermot vaikeidenkin hevosten kanssa työskentelemiseen.

Marieke Schleck: hevosenhoitaja ja tallityöntekijä
Alankomaiden maaseudulla syntynyt Marieke varttui hevosten kanssa, sillä heidän omakotitalonsa pihalla asusteli muutama poni ja työhevonen. 17-vuotiaana nainen perehtyi klassiseen kouluratsastukseen Espanjassa, mutta päätyi upeiden andalusialaisten ja lipizzojen parista takaisin Hollantiin hevosenhoitajaksi Royal Geariin. Marieke on oikea luonnonlapsi ja todella rauhallinen luonne. Hän ratsastaa nykyään vain harvoin, sillä hän viihtyy enemmän hoitotoimenpiteiden parissa. Marieke on korvaamaton apu tallitöissä ja hän hoitaa aina tiineet tammat ja sairastavat hevoset. Ratsastaessaan nainen pääasiassa työskentelee natural horsemanship -tyylillä.

Martin Vercruysse: tallityöntekijä ja kengittäjä
Amsterdamissa syntynyt Martin on työskennellyt hevosten kanssa lajista toiseen ympäri maailman. Hän asui Yhdysvalloissa ranchilla viisi vuotta kilpaillen lännenratsastuksessa ja on hakenut oppia hevosten kanssa työskentelyyn myös Uudesta-Seelannista, Unkarista ja Norjasta. Martin on tallin kantava voima, joka on aina apuna niin arkirutiineissa kuin vaikeammissa tapauksissa. Martin on hyvin vähäsanainen ja asiallinen, mutta se ei häiritse lainkaan niitä, jotka tietävät miten hyvin mies kohtelee hevosia. Häntä ei näe nykyään ikinä hevosten selässä, mutta huhu kertoo, että Martin ratsastaa villeimpiäkin oreja ilman varusteita, kun kukaan muu ei ole näkemässä. Martinilla onkin uskomaton kyky saada haastavimmatkin nelijalkaiset leppymään nallekarhuiksi. Häneltä sujuu myös kengittäminen, joten kavioiden hoitoon on aina apu lähellä.

Anna Catelijne: hevosenhoitaja ja tallityöntekijä
Annan suku on vuosisatoja toiminut Royal Gearin tiluksilla tilanhoitajana milloin minkäkin omistajan työntekijöinä. Anna on pienestä pitäen viettänyt päivänsä hienojen kilpahevosten parissa ja saanut myös sen mukaista opetusta. Kun tila siirtyi Sonja Brouwerin omistukseen, Anna palkattiin hevosenhoitajan rooliin, mutta nuori nainen viihtyy myös muissa tallihommissa aamusta iltaan. Anna on erikoistunut kouluratsastukseen ja liikuttaakin paljon hevosia Emilyn ja Sonjan apuna. Ilopilleri luontoinen tyttö tuo korkeatasoiselle tallille mukanaan rennon ja luonnonläheisen tunnelman, joten Anna on tallilla aina yhtä tervetullut näky. Ihanan luonteensa ja ratsastustaitojensa lisäksi Anna on opiskellut eläinlääketiedettä ja onkin erinomainen apua yllättävissä sairastapauksissa ja loukkaantumisissa.
Anthony Brouwer: tallityöntekijä ja kilparatsastaja
Tallin omistajan serkkua eivät hevoset kiinnostaneet pätkän vertaa hänen nuoruudessaan. Anthony työskenteli pitkään mallina Yhdysvalloissa ja kuntoili lähinnä jalkapallon parissa. Kuultuaan serkkunsa siirtyneen sukutilan johtoon hän saapui lomailemaan Alankomaihin. Anthony innostui ratsastuksesta ja alkoi valmentautua Sonjan opeissa. Nykyään Anthony työskentelee tallilla vakituisesti ja asuu vain muutaman kilometrin päässä tilasta. Nuorukainen on tallin todellinen viihdyttäjä, jonka seurassa aika ei käy koskaan pitkäksi. Hevosten käsittelyssä Anthonylla on vielä paljon oppimista, vaikka hän onkin kehittynyt ratsastajana uskomattomalla vauhdilla.

Kuvat ©  Buckingham Resources LTD / Geoff Tucker (lisenssi)

©2018 Royal Gear ♔ - suntuubi.com